orang sedang doakan asni berjaya,amin..

Saturday, January 15, 2011

BEN ASHAARI ! MASIHKAH KAU INGAT ??

Assalamulaikum dan salam sejahtera..

pertama dan terutamanya sebelum aku memulakan segmen abg ben nih,aku nak beritahu yang aku betolbetol teruja dengan segmen yang baru sahaja abg ben terbitkan..kenapa aku kata begitu???sebabnya,aku baru je buat satu entry dimana aku buat entry khas untuk blogblog yang telah membakar semangat aku dalam dunia blogging..tak sampai 12 minit,abang ben telah pon menerbitkan satu segmen khas BEN ASHAARI ! MASIHKAH KAU INGAT!..apa yang aku pikir dengan apa yang dia pikir macam sama jer.. omputih kata ade chemistry kot..haahah..okok,back to the topic.

BEN ASHAARI ! MASIHKAH KAU INGAT ??


dunia berblogging nih kira masih baru bagi aku..nak dikatakan aku nih masih setahun jagung gitulah..
first time joint blog nih pon just untuk sukasuka,macam budakbudak pon ada..cerita kat blog benda yang merepek repek macam kerepek.nak harapkan ada orang yang komen???hmmm,jauh panggang dari api hokeyh! sungguh,masa tuh aku tak terfikir orang nak komen,nak baca setiap entry yang telah aku hupdate,yang terlintas dalam kepala otak aku waktu tuh,aku tulis aku baca..syok sendiri la gituhh..tapi aku tak kesah pon,dah nama pon blog untuk sukasuka.ada aku kesah benda tuh semua??memang tak lah kan...
TAPI...dalam aku sedang syoksyok tulis entry tentang farid kamil waktu tuh kalau tak silap,adalah sekumpulan budak yang agakagak macam bagus sangat kat dunia nih,mereka telah mengutuk dan memperli entry aku ketika itu..sungguh kejam !!! aku memang down gila time tuh T_T..rasa nak tutup terus je blog nih,tak nak dah tulistulis blog lagi,nak block je terus biar semua orang tak boleh baca,termasuk sekumpulan budak yang macam bagus tadi tuh..memang nak nangis pon ada..mana taknya, mereka kutuk dan perli blog aku kawkaw punya..gila kentang betol..sampai lagu apa yang aku letak kat blog pon diorang redah nak jadikan bahan..Allah tuh maha adil kan..aku kuatkan semangat,aku buat satu entry untuk memohon maaf pada diorang kalaukalau aku ada buat salah..lepas je aku buat entry tuh,diorang terus senyap..lepas dari kejadian tuh juga,aku baru mula nak berjinak jinak redah dari satu blog,ke blog yang lain..banyaklah tipstips aku dapat untuk jadikan ikhtibar kalau dah masuk dalam dunia blogging nih.blogger pertama yang tinggalkan komen aku ialah nuramalina mohamed..sebab masa tuh aku merajuk dengan dia,so dia pujuk aku..hehe..sweet tak??? :)
banyak juga blog yang membuatkan aku bersemangat balik nak menulis blog..antara blog nya aku dah tulis kat entry aku yang sebelum nih..aku akui memang diorang yang membuatkan aku bersemangat balik..mereka suruh kuatkan semangat,bersabar,jangan cepat putus asa dan banyak lagi..aku sangat terharu disituh..cewahh :)
nasihat aku pada blogger blogger yang baru nak aktif macam aku nih,yang dah aktif tuh dok diamdiam,hehe..okok,nasihat aku,hidup kita nih ibarat macam roda,sekali kau dah naik,mesti satu hari ko akan turun,kalau dah naik tak turun turun,tuh maknanya roda kau rosak..hahahh..okok serius2..haaa,korang kena banyak berdoa,mintak dijauhkan dari orang yang suka hasad dengki nih,hidup mereka tak boleh tengok orang lain senang,atau lebih dari dia..ok,aku harap korang faham lah yer..ok,blog yang baru saja aku follow ialah blog My Amethyst..kenapa aku follow blog nih??mesti korang tertanya tanyakan..haa,sebabnya aku suka fesyen yang dia pakai,semua fesyenfesyen dia sangat gojes uolsssss !and d most important,every single entry dia, semuanya dalam english..disebabkan aku nih dalam proses nak improve english writing and speaking english,so aku gunakan kelebihan yang ada dalam blog dia.. :)

ok,itu sahaja yang aku dapat buat untuk abg ben..terima kasih abg ben buat segmen nih..and,mintak maaf kalau ada salah cakap,atau apapa jelah..see u next time.. ;)


10 comments:

  1. singgah dari segmen ben ashaari.. selamat berkenalan

    ReplyDelete
  2. hai salam perkenalan dari mamat..
    huhu...kita sama2 dah join segmen abg ben..he3
    follow mamat ok.

    ReplyDelete
  3. salam kenal juga..
    dah follow mamat dah..heee

    ReplyDelete
  4. yeah...semoga terus maju jaya dalam dunia blog...

    ReplyDelete
  5. thanx lulu caldina..hope u too. :)

    ReplyDelete

sedang terbang diatas awan